Helen en Scott Nearing

Scott Nearing was econoom en voormalig docent aan een Amerikaanse universiteit. Vanwege zijn anarchistische- en pacifistische denkbeelden en anti-oorlogsactiviteiten tijdens de Eerste wereldoorlog verloor hij zijn baan.
Helen Knothe Nearing groeide op in een welgesteld gezin. Haar moeder was van Nederlandse afkomst en liet haar in haar jonge jaren tijd doorbrengen bij familie in Nederland. Daar ontmoette ze de jonge Krishnamurti, met wie ze jarenlang zeer bevriend was.

Na hun huwelijk vestigden Scott en Helen zich in 1932 op het platteland van Vermont, waar ze een oude boerderij kochten en helemaal zelf opknapten.
Ze waren van mening dat de economische depressie kon worden opgelost door een andere manier van leven. Ze verdeelden hun dag in blokken: een blok was bestemd om te werken voor de kost, een ander blok was bestemd om te gebruiken voor studie en plezier.
Hun streven was zoveel mogelijk self-supporting te zijn. Hoe ze dat deden, met vallen en opstaan, beschrijven ze vermakelijk en praktisch in hun boeken.
In 1954 verhuisden ze naar Maine, waar ze tot hun dood verbleven (Scott overleed in 1983, op 100-jarige leeftijd, Helen overleed in 1995, op 91-jarige leeftijd).
Ze stichtten het Good Life Center om hun idee over plezierig en verantwoord leven uit te dragen. Het Good Life Center heeft een grote bijdrage geleverd aan de terug- naar- het-land beweging in het Amerika van de jaren ’60.

Scott en Helen schreven verschillende boeken, waarvan de bekendste zijn:
The good life (1954) - Een tevreden leven (2009) Rozhanitsa
Continuing the good life (1979)
The Maple Sugar Book (1972)
Loving and leaving the Good life (1992)

Het Good Life Center bestaat nog steeds. Meer informatie is te vinden op de website www.goodlife.org.

Boeken van Helen en Scott Nearing

ISBN: ISBN 97890-79249053
Jaar van uitgave: 2009
Drukinformatie: Gebonden, omvang ong. 200 blz.
verkoopprijs: € 14,95