Een goed paard is nooit lelijk

In vervolg op zijn eerste boek laat Mark Rashid de lezer verder kennismaken met zijn talent voor het omgaan met paarden. Communicatie in plaats van het gebruik van geweld staat daarbij nog steeds voorop. Rashid gebruikt ook in dit boek weer hartverwarmende en grappige verhalen om zijn techniek van paardentrainen te illustreren.
De verhalen in dit boek gaan over het kopen, bezitten en trainen van paarden. Verhalen over Arabieren, Appaloosa's en Paints – gewantrouwd en vaak niet goed behandeld vanwege de misverstanden over hun ras – geven een nieuwe kijk op deze en andere rassen. Rashid's verhalen over paarden die tot de slacht veroordeeld waren omdat ze niet getraind konden worden zullen de lezer inspireren om probleempaarden met andere ogen te bekijken.
Het verhaal over Wil, het lelijkste paard dat iemand zich kan voorstellen, illustreert het best waarom een goed paard nooit een “verkeerde” kleur kan hebben. Wil blijkt eigenlijk het beste paard van stal zijn!

Net als in “Een paard is een paard” en “Paarden liegen nooit” schrijft Rashid prachtige verhalen over zijn eigen ervaringen met paarden en mensen.

Auteur: Mark Rashid
ISBN: 9789079249022
Jaar van uitgave: 2008
Drukinformatie: Verschenen november 2008 Gebonden met stofomslag
Drukgeschiedenis: 1e druk 2008
verkoopprijs: € 19,95