De Heerser van Zayvan

Een jaar na het winnen van de POËZIEPRIJS kwam voor Berry Wezenberg(36) de landelijke doorbraak met de gedichtenbundel “Mijn gezicht staat op knettergek”.

Het Jeugdjournaal nodigde Berry uit om zijn gedichten in de uitzending voor te dragen. Er kwamen lovende kritieken van o.a. Joost Prinsen en Willem Wilmink.
Sinds 2008 werkt Berry aan verhalen over “De Heerser van Zayvan”.
Deze creatie werd tot leven gewekt door illustratrice Marleen Barelds. De Heerser is geen brave man, Marleen maakt geen brave tekeningen. Marleens heel eigen stijl van tekenen, past perfect  bij de ‘vreemde’ Heerser van Zayvan. Een man met - voor ons aardlingen - ietwat vreemde gewoontes. Maar dat maakt hem niet minder vriendelijk!

Berry brengt op afspraak ook bezoeken aan scholen en boekhandels voor het spelen van zijn mini-theatervoorstelling gebaseerd op het boek de “De Heerser van Zayvan bij de koningin”.

De Heerser van Zayvan woont op een kleine planeet hier heel ver vandaan. Bijna alles is er anders dan hier. Wat wij raar vinden of wat bij ons niet mag, vinden de Zayvanezen heel gewoon. Zo loopt iedereen op Zayvan in zijn onderbroek en is winden laten heel beleefd. ?Dat is wel gek, want bij ons is dat juist stout. Zeker als je, zoals de Heerser van Zayvan, het doet als je op bezoek gaat bij de koningin...

De dichttekst van Berry Wezenberg en de fantasierijke illustraties van Marleen Barelds nemen je mee op reis met de Heerser van Zayvan. Het boek laat zien dat iemand die anders is, anders doet en anders met regels omgaat niet per se ‘fout’ of ‘minder’ is, maar misschien wel heel leuk en lief.

Auteur: Berry Wezenberg
ISBN: 9789079249145
Jaar van uitgave: 2010
Drukinformatie: Hard cover, gebonden, 40 pagina's
Drukgeschiedenis: VERSCHIJNT IN MEI 2010
verkoopprijs: € 14,95