Linda Westera

Geboren te Zutphen en getogen in Zuidwolde, wist Linda als kind al dat ze kunstenaar wilde worden. Dat leek haar nou zo'n fijn beroep: de hele dag tekenen, naar de vogeltjes kijken, neuriën, en weer tekenen!

Na enkele omzwervingen kwam ze in 1986 terecht op de Academie voor Beeldende Kunst 'Constantijn Huygens' in het zonnige stadje Kampen waar ze in 1991 afstudeerde aan de richting tekenen/schilderen autonoom.
Met de beeldende kunst heeft ze sinds 2005 het gevoel dat haar kunst ook werkelijk van haar is. De onderwerpen die ze kiest liggen haar na aan het hart, en nieuwe ideeën blijven zich prettig opdringen. Haar atelier voelt aan als een plek van inkeer, passie en troost.
Linda verdeelt haar  aandacht over de muziek en de beeldende kunst. Hoewel dit in het dagelijkse leven vaak genoeg een ongemakkelijke spreidstand oplevert, vullen de twee disciplines elkaar ook aan. In mijn atelier zing ik, en op het podium roep ik beelden op.
Voor Er was eens... fotografeerde Linda her en der in Europa wasgoed aan de lijn. Eenvoudig wasgoed, dat bij haar ineens wordt, omdat Linda er door haar keuze van compositie, kleuren en  details kunst van maakt.

Boeken van Linda Westera