Nu op de persen: Veulens - wat je moet weten

Wie wordt er niet vertederd bij het zien van een pasgeboren veulen? Je zou het zo mee naar huis willen nemen! Maar er als je geen ervaring hebt met het grootbrengen en opvoeden van een veulen zijn er toch wel wat dingen die je moet weten en waar je over na moet denken. Die zaken vind je in Veulens - wat je moet weten van Ellen-Marie Janse.

Ellen Marie Janse fokte jarenlang paarden, vooral Arabieren. De veulens die zij fokte verkocht zij aan ervaren, maar soms ook minder ervaren paardenmensen.

Veel kopers vroegen haar advies over uiteenlopende zaken die komen kijken bij het kopen en opvoeden van een veulen. Die adviezen zijn gebundeld tot een naslagwerkje voor iedereen die van plan is een veulen te kopen, of die er net één heeft aangeschaft. Bijzonder praktische tips vanaf het op laten stellen van een koopcontract tot en met de weidegang en het slothoofdstuk dat alle kosten nog eens op een rijtje zet.

2010-08/veulenkykt_moe_eet_web009.jpgNaast al die informatie is er ook inspiratie, want Ellen-Maire is ook een begenadigd schilderes! Ze werd zelf ook steeds weer getroffen door de schoonheid van de veulens en zij legde die vast in prachtige aquarellen, waarvan er een aantal in dit boekje is te zien. Ze laten veulens zien in alle soorten en maten, alleen en met hun moeder. In rust, spelend, drinkend bij moeder. Wat ze ook doen, ze zijn altijd prachtig om naar te kijken.

 

Dinsdag 24 Augustus 2010 Meer nieuws

Wie zijn wij?

Rozhanitsa geeft boeken uit die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mens en dier. Jong als we zijn, willen we dat multimediaal doen. Niet alleen in de vorm van boeken, denk ook aan voorstellingen, animaties enz. Ook door het organiseren van workshops, clinics en events willen we informatie doorgeven die in een boek niet te vangen is.