Dood en begraven.....

"Het leven gaat gewoon door", hoe vaak wordt dit cliché niet gebezigd? Ook als er iemand sterft,  begraven wordt en dus helemaal uit je leven verdwijnt. Voor kinderen is dat laatste niet alleen heftig, er gebeurt er in die korte tijd tussen overlijden en begraven zó verschrikkelijk veel.

2010-11/marcel-iris_tamara-4-11-10_copy1.jpgDebuterend schrijver Marcel Kalter realiseerde zich dat op een keiharde manier toen begin dit jaar zijn moeder overleed. Dan moet je je kinderen een heleboel uitleggen. Het blijft niet alleen bij het feit dat je ze het verlies van hun grootmoeder moet kunnen laten verwerken. Wie is bijvoorbeeld die mevrouw in zwarte pak die allerlei dingen regelt, wat is condoleren, hoe gaat dat.. begraven...?

Marcel kwam samen met de begrafenisondernemer Brenda Siebrand-Koper – zij was de mevrouw in het zwart – op het idee om de vele vragen die kinderen bij overlijden en begraven hebben in een verhaal te verwerken.

Dat vonden wij een heel goed plan, mits het verhaal op een goede manier geïllustreerd zou worden. Marcel had daar al een idee voor, hij was nogal gecharmeerd van het werk van Iris Boter, toe-val-lig ook uit Kampen. We konden dus gewoon bij elkaar op de koffie.... zo gezegd zo gedaan. Onze Tamara legde afspraken vast: wie doet waát en wanneer... en we zijn van start!
Iris Boter die voor ons als Aanraken doe je zo maakte gaat de illustraties maken en de redactie doen van het verhaal; zij heeft inmiddels al aardig wat (kinder)boeken als schrijfster op haar naam staan, dus we hebben een prachtduo!
Voorjaar 2012 komt het .... we houden u hier op de hoogte uiteraard.

Vrijdag 05 November 2010 Meer nieuws

Wie zijn wij?

Rozhanitsa geeft boeken uit die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mens en dier. Jong als we zijn, willen we dat multimediaal doen. Niet alleen in de vorm van boeken, denk ook aan voorstellingen, animaties enz. Ook door het organiseren van workshops, clinics en events willen we informatie doorgeven die in een boek niet te vangen is.