Kathy Pike

Kathy Pike is life-coach, grondlegger van de Mind Body Methode(MBM), en autoriteit op het gebied van Equine Facilitated Learning. Zij geeft workshops en trainingen in de Verenigde Staten en Europa.
De Mind Body Methode helpt mensen de signalen van hun lichaam op te merken, en daardoor beter te aarden en oude trauma’s te ontdekken en op te ruimen.

Kathy's unieke manier van coachen maakt mensen zelfredzaam, doordat ze in haar oefeningen dezelfde schijnbaar tegenstrijdige combinatie van kwaliteiten inzet, die haar in toenemende mate succes hebben gebracht in haar eigen leven.
    Door jeugdervaringen met drugs en een ernstige ongeluk tijdens het paardrijden kwam Kathy op het pad van zelf-healing. Toen Kathy steeds gezonder van lichaam, denken en geest werd, kreeg ze toegang tot hulpmiddelen om over dit trauma heen te komen. Toen pas en niet eerder kwamen paarden in haar leven terug. En "onderweg" ontwikkelde zij de moed en vastberadenheid om de wijsheid die ze met zo veel moeite had verkregen met anderen te delen: als auteur, spreker, coach, ondernemer en meer recent door het geven van vernieuwende clinics in het snelgroeiende veld van Equine Facilitated Learning, waarbij paarden mensen waardevolle levenslessen geven.