NIEUW!

Instructie DVD’S van Mark Rashid

Via onze website zijn nu de DVD’s van Mark Rashid te koop, door ons zelf geïmporteerd uit Amerika. Voor de liefhebbers is het fantastisch om Mark aan het werk te zien. De rust die hij uitstraalt werkt heel aanstekelijk. De oefeningen die hij laat zien zijn vaak heel erg simpel maar zeer effectief.

Op Developing softness bijvoorbeeld, legt Mark uit dat we voortdurend veel meer spieren aanspannen dan nodig is voor wat we aan het doen zijn, zelfs als we in bed liggen. Door regelmatig te controleren of je onnodig spieren aanspant, kun je leren om je steeds beter te ontspannen en je meer bewust te worden van je lichaam: erg belangrijk bij het omgaan met paarden.

Het is bijna verbijsterend om vervolgens te zien hoe het aanspannen van enkel een schouder het paard al bijna volkomen uit balans brangt. Zo demonstreert Mark een aantal van dit lichaamshoudingen die signalen uitzenden naar het paard dat niet meer weet hoe of waar te lopen. Na het zien ervan realiseren we ons dat het geen wonder is dat we zoveel 'gereedschap' nodig hebben om een paard 'in het gareel' te krijgen...
Duidelijk is in ieder geval dat we ons echt beter bewust moeten zijn van ons eigen lijf. Een van de redenen waarom Mark Aikido is gaan beoefenen. Ook daar laat hij een paar leuke demonstraties zien.

Maandag 05 April 2010

Wie zijn wij?

Rozhanitsa geeft boeken uit die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mens en dier. Jong als we zijn, willen we dat multimediaal doen. Niet alleen in de vorm van boeken, denk ook aan voorstellingen, animaties enz. Ook door het organiseren van workshops, clinics en events willen we informatie doorgeven die in een boek niet te vangen is.