Buitenaards bezoek

De Heerser van Zayvan komt naar... Kampen!

Het is eindelijk zover... De Heerser van Zayvan komt naar Kampen. Schrijver Berry Wezenberg heeft voor deze vreemde "Ruimtekoning" een afspraak gemaakt met de burgemeester van Kampen Bort Koelewijn.

Na een korte ontvangst voor het stadhuis, wordt de Heerser binnen een klein beetje ingewijd in de geheimen van democratie. Op Zayvan wordt er over macht niet zo raar gedaan als hier op aarde. De Heerser van nu is bijvoorbeeld gevraagd omdat 'ie zulke leuke dingen bedacht die  de Zayvaneze samen komen doen.

2010-05/portret_heerser-lijst.jpgDe Heerser heeft beloofd om de Enige Echte Groene Spuugsnoeptrekkers mee te brengen... dus de kinderen die hem komen verwelkomen staat een leuke traktatie te wachten.

De Heerser logeert een paar dagen bij illustrator Marleen Barelds om even bij te komen van de aardse stress. Uitgerust gaan ze zaterdag gezamenlijk - ook schrijver Berry Wezenberg is dan van de partij - over die prachtige lange winkelstraat van Kampen wandelend naar Boekhandel Rozhanitsa.
Berry en Marleen signeren daar het boek dat ze maakten over het bezoek dat de Heerser een poosje terug aan de koningin bracht.
Er is ook in de boekhandel Zayvanees spuugsnoep en ..... er is een verrassingstaart voor de Heerser en alle kleine lezertjes.
Dus alle vaders en moeders die zaterdag in Kampen zijn, laat de kinderen eens kennis met een heel ander "mens"....

Dinsdag 18 Mei 2010

Wie zijn wij?

Rozhanitsa geeft boeken uit die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mens en dier. Jong als we zijn, willen we dat multimediaal doen. Niet alleen in de vorm van boeken, denk ook aan voorstellingen, animaties enz. Ook door het organiseren van workshops, clinics en events willen we informatie doorgeven die in een boek niet te vangen is.