Nu op de persen: Veulens - wat je moet weten

Wie wordt er niet vertederd bij het zien van een pasgeboren veulen? Je zou het zo mee naar huis willen nemen! Maar er als je geen ervaring hebt met het grootbrengen en opvoeden van een veulen zijn er toch wel wat dingen die je moet weten en waar je over na moet denken. Die zaken vind je in Veulens - wat je moet weten van Ellen-Marie Janse.

Ellen Marie Janse fokte jarenlang paarden, vooral Arabieren. De veulens die zij fokte verkocht zij aan ervaren, maar soms ook minder ervaren paardenmensen.

Veel kopers vroegen haar advies over uiteenlopende zaken die komen kijken bij het kopen en opvoeden van een veulen. Die adviezen zijn gebundeld tot een naslagwerkje voor iedereen die van plan is een veulen te kopen, of die er net één heeft aangeschaft. Bijzonder praktische tips vanaf het op laten stellen van een koopcontract tot en met de weidegang en het slothoofdstuk dat alle kosten nog eens op een rijtje zet.

2010-08/veulenkykt_moe_eet_web009.jpgNaast al die informatie is er ook inspiratie, want Ellen-Maire is ook een begenadigd schilderes! Ze werd zelf ook steeds weer getroffen door de schoonheid van de veulens en zij legde die vast in prachtige aquarellen, waarvan er een aantal in dit boekje is te zien. Ze laten veulens zien in alle soorten en maten, alleen en met hun moeder. In rust, spelend, drinkend bij moeder. Wat ze ook doen, ze zijn altijd prachtig om naar te kijken.

Dinsdag 24 Augustus 2010

Paardrijden ZONDER angst

in twaalf weken naar zekerheid en zelfvertrouwen

2010-08/ontspannen-paardrijden_coverweb.jpgVertaalster Willemien Werkman bracht ons – als ervaringsdeskundige zei ze zelf – het boek Reiten ohne Angst van Sylvia Frevert onder de aandacht. We waren meteen om!
Veel paardrijdende mensen zitten toch met samengeknepen billen in het zadel: "ik wil zooooo graag, maar ik vind het eigenlijk ook doooood-eng".
Ook voor ruiters die tegen kleinere problemen op dat gebied aanlopen, is dit een heel geschikt boek.
Merkt u dat u smoesjes verzint om bijvoorbeeld niet buiten te gaan rijden (..."want het regent en het is glad"), om bepaalde routes vermijden ("daar loopt altijd die man met die enge honden").
Of laat u dingen na op het gebied van verzorging ("hij heeft er zo'n hekel aan als z'n linkerhoef wordt uitgekrabt") Dan bent u waarschijnlijk – heel stiekem – toch wel een beetje bang.

Sylvia Frevert's methode maakt het mogelijk om in twaalf weken zoveel zelfvertrouwen te kweken dat de bange ruiter nu met een gerust hart in het zadel klimt en dat kleinere problemen hanteerbaar worden.

Wij kochten de rechten, Willemien vertaalde de teksten, we pasten de vormgeving een beetje aan, maakten onze eigen omslag..... en dit najaar ligt ie er!

Dinsdag 10 Augustus 2010

Wie zijn wij?

Rozhanitsa geeft boeken uit die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mens en dier. Jong als we zijn, willen we dat multimediaal doen. Niet alleen in de vorm van boeken, denk ook aan voorstellingen, animaties enz. Ook door het organiseren van workshops, clinics en events willen we informatie doorgeven die in een boek niet te vangen is.