Dood en begraven.....

"Het leven gaat gewoon door", hoe vaak wordt dit cliché niet gebezigd? Ook als er iemand sterft,  begraven wordt en dus helemaal uit je leven verdwijnt. Voor kinderen is dat laatste niet alleen heftig, er gebeurt er in die korte tijd tussen overlijden en begraven zó verschrikkelijk veel.

2010-11/marcel-iris_tamara-4-11-10_copy1.jpgDebuterend schrijver Marcel Kalter realiseerde zich dat op een keiharde manier toen begin dit jaar zijn moeder overleed. Dan moet je je kinderen een heleboel uitleggen. Het blijft niet alleen bij het feit dat je ze het verlies van hun grootmoeder moet kunnen laten verwerken. Wie is bijvoorbeeld die mevrouw in zwarte pak die allerlei dingen regelt, wat is condoleren, hoe gaat dat.. begraven...?

Vrijdag 05 November 2010

Wie zijn wij?

Rozhanitsa geeft boeken uit die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mens en dier. Jong als we zijn, willen we dat multimediaal doen. Niet alleen in de vorm van boeken, denk ook aan voorstellingen, animaties enz. Ook door het organiseren van workshops, clinics en events willen we informatie doorgeven die in een boek niet te vangen is.