Groeien door te delen

In dit boek beschrijft Mienke Schinkel hoe ondernemers en professionals vernieuwing en duurzame groei binnen organisaties kunnen realiseren. ‘Groei’ staat centraal: op persoonlijk vlak en in de organisatie. Het boek geeft een praktijkgerichte en inspirerende aanzet om zelf aan de slag te gaan met corporate leren.

Groei ontstaat door te delen: dat is het basisprincipe in de natuur. Maar hoe bevorder je groei, op persoonlijk vlak en in organisaties? Sociale innovatie vormt de rode draad, waarbij de mens in het centrum van de vernieuwing staat. Door te investeren in leiderschap en ontwikkeling van medewerkers creëert een organisatie de basis voor innovatie en duurzame groei.

Het vrijmaken van potentieel binnen organisaties begint met aandacht voor leiderschap. Van daaruit kan gebouwd worden aan corporate leren: het leren binnen de organisatie. Innovatie ontstaat vooral aan de rand van organisaties, en wordt bevorderd door samenwerking tussen bedrijven.

Mienke Schinkel is directeur van ELLLA, de Leven Lang Leren Academie voor innoverend leiderschap. Zij zet haar jarenlange kennis en ervaring op het gebied van leiderschapsontwikkeling en bedrijfscoaching in voor  ondernemers. Haar passie ligt bij het slaan van een brug tussen de menselijke en de bedrijfseconomische kant binnen organisaties.
‘Mienke komt uit de tuinbouw en kent de natuurwetten als geen ander. Diezelfde principes deelt ze nu met ondernemers en leidinggevenden,’ aldus Jan Bommerez, auteur van Kun je een rups leren vliegen? en Flow en de kunst van het zakendoen.

ISBN: 9789081659611
Drukinformatie: 136 blz., gebonden, hard cover
Drukgeschiedenis: N.B. In de verkoopprijs zijn € 2,76 verzendkosten inbegrepen
verkoopprijs: € 22,71