De Overgang, een nieuwe levensfase

Verhelderend en praktisch

Onze Trudy is de enige die echt in de Overgang zit. Tijdens haar zoektocht naar informatie vond ze het Amerikaanse boek The Menopausal Years van Susun S. Weed. Het bood Trudy precies wat ze zocht en ze wilde dat zoveel mogelijk vrouwen in Nederland ervan zouden kunnen profiteren. Dus waarom niet zelf uitgeven? Ze nam contact op met Susun en die was gelijk heel enthousiast over haar plan om het boek in het Nederlands uit te brengen.

De boeken die wij uitgeven hebben gemeen dat ze praktisch en nuchter zijn én alternatieve benaderingen bieden. De Overgang, een nieuwe levensfase zo’n praktisch boek. Het biedt simpele oplossingen voor een heleboel problemen in de vorm van de “De Zes Stappen Naar Genezing”. Susun formuleert het zelf als volgt: ‘Geloof me niet klakkeloos, maar onderzoek zelf wat voor jou klopt, en blijf nadenken. Leer te luisteren naar je eigen lichaam, dát weet namelijk precies wat het nodig heeft.’ Susun heeft in dit boek ook veel aandacht besteedt aan klachten in de periode ná de Overgang. Veel klachten van de oudere vrouw worden gezien als op zichzelf staande problemen terwijl ze juist nog alles met de Overgang te maken hebben.

De lezer wordt door ‘Grootmoeder Groei’ mee op reis genomen door de menopauze. De Indiaanse cultuur waaruit Susun komt, onderscheidt drie fasen in het leven van een vrouw.  De Overgang leidt naar de derde fase, waarin een vrouw haar volledig potentieel ontplooit en die de beste tijd van haar leven kan worden. Ze transformeert tot ‘volkomen vrouw’. De Overgang is dus niet het einde van iets, maar juist een begin!
Dat is nogal een contrast met het negatieve beeld dat in onze maatschappij vaak wordt geschetst van de oudere vrouw.  De rijpe, ervaren vrouw is juist heel waardevol voor de samenleving. Het wordt hoog tijd dat vrouwen die waarde zelf gaan beseffen. Die ‘nieuwe levensfase’ en de benadering ervan is wat het boek De Overgang zo speciaal maakt.

 Bestel nú De Overgang, een nieuwe levensfase!

Dinsdag 21 Juni 2011 Meer nieuws

Wie zijn wij?

Rozhanitsa geeft boeken uit die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mens en dier. Jong als we zijn, willen we dat multimediaal doen. Niet alleen in de vorm van boeken, denk ook aan voorstellingen, animaties enz. Ook door het organiseren van workshops, clinics en events willen we informatie doorgeven die in een boek niet te vangen is.