Marcel Kalter

Marcel Kalter is geboren in Kampen en woont tegenwoordig in IJsselmuiden met zijn vrouw en 3 kinderen. Hij had op de middelbare school geen idee wat het ‘volwassen’ leven hem te bieden zou hebben. Waarom moet je op zo’n jonge leeftijd al een richting kiezen, die bepalend zal zijn voor een groot deel van je leven?

Marcel heeft in diverse bedrijfstakken (verzekeringsbranche en de bouwwereld) gewerkt en in 2007 is het tot dan verborgen schrijverstalent komen bovendrijven. Hij heeft een zeer eigenzinnige manier van schrijven, omdat hij van mening is dat een tekst altijd leuk moet zijn om te lezen. Als schrijver heb je de plicht om daarvoor moeite te doen.

Door het overlijden van zijn moeder in januari 2010 is hij in contact gekomen met Brenda Siebrand-Koper, een begrafenisonderneemster uit Kampen. Zij vond dat er iets ontbrak op het gebied van kinderboekjes over rouwverwerking en zo was het idee voor een nieuw kinderboekje geboren. 'Het was een uitdaging om een serieus en beladen onderwerp als overlijden en uitvaart te verpakken in een begrijpelijk en positief verhaal.' aldus Marcel.
'Waarom is iedereen zo verdrietig vandaag?' verschijnt 20 maart.