Telepathisch contact met paarden en andere dieren

Op 9 juni verschijnt het boek 'Telepathisch contact met paarden en andere dieren'. Debuterend auteur Marjanco vertelt over haar ervaringen en geeft tips aan mensen die ook graag op een andere manier met hun dier willen communiceren. In het boek zijn bijzondere gesprekken opgenomen die Marjanco had met haar overleden paard Evita.

In het boek vertelt Marjanco dat ze aanvankelijk heel sceptisch stond tegenover het telepathisch communiceren met dieren. Toen haar paard ernstig ziek was, liet ze zich ten einde raad overhalen het toch eens te proberen. Ze schakelde een dierentolk in die in staat bleek haar paard te helpen waar niemand anders dat kon. Verbluft over de resultaten ging Marjanco het zelf proberen en ze merkte dat het prima lukte.

De essentie van het telepathisch kunnen communiceren met dieren is het vermogen om rustig te worden, om de stroom van gedachten te stoppen. Pas als het rustig van binnen is, kan de subtiele communicatie met een dier plaatsvinden. Dat vraagt oefening en aandacht, maar iedereen die dat kan opbrengen, kan in principe telepathisch communiceren. In het boek vertelt Marjanco hoe zij contact opneemt en een dier en geeft zij een 'stappenplan' voor mensen die het zelf wil proberen.

Het nut van communiceren met dieren is meestal heel praktisch. Bij gezondheids- of andere problemen is het soms lastig om de oorzaak te vinden. In het contact met het dier is het vaak mogelijk om die oorzaak te achterhalen. Vervolgens kan het probleem opgelost worden, of is in ieder geval duidelijk wat er aan de hand is. Dat maakt van beide kanten begrip mogelijk en opent de mogelijkheid om 'lastig' gedrag te accepteren of de omstandigheden zo aan te passen dat een dier zich anders kan gedragen.

Wat het boek heel bijzonder maakt, is dat een aantal gesprekken is opgenomen die Marjanco voerde met haar overleden merrie Evita. Veel communicatie met dieren gaat gewoon over huis-tuin-en-keuken-onderwerpen, maar met Evita is dat anders. Toen Marjanco merkte dat Evita meer te melden had, begon zij haar vragen te stellen die haar bezighielden. Vragen over de manier waarop wij leven en vooral over de manier waarop wij met dieren omgaan. De antwoorden van Evita gaven Marjanco meer inzicht en begrip.

En dat is ook de voornaamste reden voor Marjanco om het boek te schrijven: het delen van inzichten met anderen in het streven de wereld voor mensen en dieren mooier te maken.

Vrijdag 13 April 2012 Meer nieuws

Wie zijn wij?

Rozhanitsa geeft boeken uit die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mens en dier. Jong als we zijn, willen we dat multimediaal doen. Niet alleen in de vorm van boeken, denk ook aan voorstellingen, animaties enz. Ook door het organiseren van workshops, clinics en events willen we informatie doorgeven die in een boek niet te vangen is.