Totilas en Edward

Een aantal jaren geleden zag ik op een paardenevenement in Zwolle Edward Gal met Totilas. Ik had nog nooit zo'n fantastische combinatie gezien. Ik ben helemaal niet zo van het strakke dressuurgebeuren en kijk er altijd met zeer gemengde gevoelens naar. Maar bij dit paard met deze ruiter had ik het gevoel dat alles klopte. Ze straalden lichtheid, vrolijkheid en saamhorigheid uit. Niet lang daarna werd Totilas verkocht naar Duitsland.

De nieuwe berijder, Matthias Rath, deed het best aardig, maar de prestaties die Totilas eerder leverde, bleven toch uit. Ik was stomverbaasd dat mensen dat vreemd vonden. De paardensportwereld beseft kennelijk nog steeds niet dat een paard niet te vergelijken is met een auto, en dat de kwaliteit van de relatie tussen paard en ruiter het succes bepaalt: niet het paard of de ruiter afzonderlijk.
Ach, was er maar iemand in Nederland die Totilas terug zou kopen en hem weer zou verenigen met Edward. Dan zouden ze samen weer kunnen laten zien hoe het ook kan!

Trudy Donderdag 12 Juli 2012

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.