Is jouw paard al winterklaar?

Het is nu dan toch echt winter. Het leek er eerst niet op, alhoewel de eerste sneeuwvlokken een paar weken terug zelfs al zijn gevallen! Iedereen bereid zich voor op de komende wintermaanden.  Auto's worden of zijn al voorzien van winterbanden, gemeenten zorgen ervoor dat er voldoende strooizout voorradig is en ga zo maar door.

Maar hoe zit het met de paarden? In de winter staan paarden vaker op stal, wat eigenlijk helemaal niet hoeft, omdat ze van zichzelf al genoeg beschermd zijn tegen de kou. Op stal staan betekent vaak minder beweging en dat is juist wat je dierbare viervoeter nodig heeft! Door je paard regelmatig te laten bewegen hou je zijn of haar hoeven in goede conditie en verklein je de kans op rotstraal.

En wist je dat paarden ook winterbevangen kunnen raken? Dit geldt vooral voor insulineresistente paarden, maar kan ook het gevolg zijn van een te hoog cortisolgehalte in het bloed.

Is jouw paard al winterklaar?

Tamara Maandag 14 Januari 2013

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.