Ons paardenmeisje Apuni fijn gerecenseerd

'mooi vormgegeven en liefdevol samengesteld'

2012-02/biblion_3.jpgNBD Biblion stuurde ons per post de recensie van Apuni, het paardenmeisje. "Ze" is 'mooi, liefdevol' en 'ook voor moeizame lezers' geschikt bevonden. Een recensie waar we erg blij mee zijn!

Dinsdag 14 Februari 2012

Rob Top dinsdag 15 november op TV

Vrijdag 11 November 2011

Levens-Makeover

Erica Verdegaal schreef in het NRC van afgelopen zaterdag: 'Spijt van je loopbaan? Doe er wat aan!

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 50% van de werknemers een ander beroep of een andere loopbaan zou kiezen als ze het over mochten doen.
Voor veel mensen blijft het daarbij. Ze kiezen voor veiligheid en blijven - ontevreden - zitten waar ze zitten.
Maar als je er voor kiest om het roer om te gooien: hoe doe je dat dan? De meeste mensen weten het niet, durven niet en modderen door.

Woensdag 09 November 2011

Apuni, het paardenmeisje

We wilden het rustig aan doen wat het uitgeven van kinderboeken betreft. Maar tegen Apuni  konden we geen 'nee' zeggen. Simpelweg omdat ze is paardenmeisje is. Ze is een Crow-indianenmeisje (de Crow-indianen stonden lang geleden bekend als eesteklas ruiters en hebben nog steeds een hele hechte band met hun paarden) en leeft samen met haar familie in het noordwesten van Amerika, in de staat Montana.

Donderdag 27 Oktober 2011

We zijn verhuisd

We zijn verhuisd! Het pand aan de Wilhelminalaan bleek veel te groot voor Trudy en Tamara. We gingen op zoek naar een nieuwe woonruimte. Boekhandel Rozhanitsa had nog een kamer vrij op de bovenste verdieping.

Dinsdag 20 September 2011

De Wereld als klaslokaal

over holistisch opvoeden en (natuurlijk) thuisleren

De wereld als klaslokaal is een boek dat je recht in het hart weet te raken. Het is een eerlijk, inspirerend en zeer persoonlijk verhaal over het moederschap, bijzondere kinderen, holistisch leven en opvoeden, en natuurlijk (thuis)leren.

Dit boek is een aanrader voor ouders van kinderen die op een of andere manier anders zijn en/of moeite hebben om zich binnen het reguliere schoolsysteem te handhaven.
Het is een oproep aan ouders om hun hart en daarmee hun kind te volgen, ook wanneer dat niet over de platgetreden paden leidt. Het boek is ook interessant voor mensen die, al dan niet beroepsmatig, met bijzondere kinderen te maken hebben, en eigenlijk voor iedereen die bewust en vanuit het hart wil leven en leren.

Dinsdag 16 Augustus 2011

De Overgang, een nieuwe levensfase

Verhelderend en praktisch

Onze Trudy is de enige die echt in de Overgang zit. Tijdens haar zoektocht naar informatie vond ze het Amerikaanse boek The Menopausal Years van Susun S. Weed. Het bood Trudy precies wat ze zocht en ze wilde dat zoveel mogelijk vrouwen in Nederland ervan zouden kunnen profiteren. Dus waarom niet zelf uitgeven? Ze nam contact op met Susun en die was gelijk heel enthousiast over haar plan om het boek in het Nederlands uit te brengen.

Dinsdag 21 Juni 2011

Hoefbevangen...

wat nu?

Je zult het maar hebben: een hoefbevangen paard. Het is een probleem dat veel voorkomt en dat helaas niet altijd wordt herkend. Daarnaast is niet duidelijk hoe de aandoening eigenlijk ontstaat en welke behandelmethoden geschikt zijn. Wij kunnen ons goed voorstellen dat jij je er ook geen raad mee weet als  zelfs dierenartsen en hoefsmeden niet altijd weten hoe ze ermee om moeten gaan.

Woensdag 04 Mei 2011

Dit wordt dé cover!

Op 8 april was de sluitingsdatum van onze coververkiezing voor De Overgang, een nieuwe levensfase. We willen iedereen bedanken die haar (of: zijn) stem heeft uitgebracht. De meeste stemmers hadden zelfs de moeite genomen om hun keuze – al dan niet uitgebreid – toe te lichten! En van sommigen kregen we zelfs nog een aantal waardevolle suggesties aangereikt. We zijn hierdoor geïnspireerd geraakt en hebben deze tips in de winnende cover verwerkt.

Woensdag 20 April 2011

Uitslag "Er was eens..." schrijfwedstrijd

Komt dat zien, komt dat zien...

Komt dat zien, komt dat zien... er komt witte rook uit onze schoorsteen! De jury heeft beslist, wat geen makkelijke opgave was! We hebben wat afgelachen, maar ons ook verbaast. Het is bijzonder leuk om te zien hoe iedereen zich heeft laten inspireren door de combinatie foto/openingszin.

Van alle inzendingen waren er 8 GOEDE verhalen, waaruit we 3 uiteindelijke moesten kiezen. De jury was het overal met elkaar over eens. Behalve over de nummer 1: daar hebben we de grootste pennenstrijd om gevoerd. Gelukkig zijn we eensgezind uit het conclaaf gekomen.

Dus... dames en heren, schrijvers en lezers... dank voor jullie eindeloze geduld! Met trots presenteren wij de 3 winnaars van de “Er was eens...” schrijfwedstrijd:

1) “Komt dat zien, komt dat zien...” pennevrucht van Arie Smits uit Rotterdam;

2) “Sunset” pennevrucht van Sascha Voogd uit Hilversum;

3) “Sjoerd” pennevrucht van Dieneke Smink-Dagelet uit Havelte.

Beste Arie, Sascha en Dieneke: van harte gefeliciteerd!

De winnende verhalen hebben we gepubliceerd op onze website. Wij hebben genoten; we hopen dat jullie dat ook doen!

Vrijdag 15 April 2011

Wie zijn wij?

Rozhanitsa geeft boeken uit die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mens en dier. Jong als we zijn, willen we dat multimediaal doen. Niet alleen in de vorm van boeken, denk ook aan voorstellingen, animaties enz. Ook door het organiseren van workshops, clinics en events willen we informatie doorgeven die in een boek niet te vangen is.