Wie zijn wij?

Rozhanitsa geeft boeken uit die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mens en dier. Jong als we zijn, willen we dat multimediaal doen. Niet alleen in de vorm van boeken, denk ook aan voorstellingen, animaties enz. Ook door het organiseren van workshops, clinics en events willen we informatie doorgeven die in een boek niet te vangen is.

Naam en logo
Rozhanitsa is de naam van een mythische rendiergodin.

Zij personificeert de zachtmoedigheid, het bewustzijn van de leefomgeving, en de aandacht en zorg voor deze planeet en haar bewoners.

 2009-10/logo_rozhanitsa_gewei_copy1.jpg In het logo van de uitgeverij is het rendiergewei terug te vinden.

Op sommige plekken in de wereld, zelfs hier in Europa, leven nog rendierkudden.

De kudden volgen er het ritme van de seizoenen, de kringloop van het leven. Wat ons betreft een mooi symbool van harmonie en evenwicht.

Gezichten

2009-10/trudy_16-08-09.jpgNa jaren in een heel andere bedrijfstak werkzaam te zijn geweest besloot Trudy Huigen in 2008 een eigen uitgeverij EN een boekhandel te beginnen. De boekhandel is inmiddels een begrip in Kampen en omgeving. De uitgeverij is vanaf augustus 2009 volop in bedrijf aan de Wilhelminalaan 49 in hetzelfde Kampen. Rozhanitsa wil 'andere' boeken uitbrengen en ook nog eens op een 'andere' manier.